Øl til mad: Ølgravad ørred med cremefraiche

Ølgravad laks passer perfekt som forret eller bare som en lækker lille snack til din øl. Servér med Jacobsen Weissbier.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 2 små ørredfiletter
  • 5 enebær
  • 2 spsk salt
  • 1.5 spsk sukker
  • 6 cl Saaz Blonde fra Jacobsen
  • Evt. blandede kviste, fx gran
  • 2 dl fed cremefraiche, 38 %
  • 1 bk karse

Sådan gør du:

To dage før

Pak ørredfileterne ind i fryseposer, og læg dem i fryseren.

Dagen før

Stød enebær salt og sukker i en morter. Vend ørredfileterne vendes i blandingen, læg dem i et fad, og dryp dem med øl. Dæk fadet med film, og sæt på det køl i et døgn.

På dagen

Skyl den overskyndede salt, sukker og enebær af fileterne under koldt vand. Fjern skindet, og skær ørreden skæres i mindre stykker, som evt. sættes på pind. Server med cremefraiche og karse til.