Øl i mad: "ØLLEBRØD" med chokoladeis, brombær og nøddetuille

Få her opskriften på en lidt anderledes udgave af øllebrød. Serveret med chokoladeis, brombær, nøddetuille og en Jacobsen Porter

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

”Øllebrød”

  • 35 g smør
  • 150 g rugbrød
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl Jacobsen Porter
  • Flagesalt

Nøddetuille

  • 40 g smør
  • 80 g flormelis
  • 40 g mel
  • 2 spsk vand
  • 40 g hasselnødder, finthakkede

Ved servering

  • God chokoladeis
  • 125 g brombær

”Øllebrød”

Smelt smørret, og lad det brune en smule. Smuldr rugbrødet ned i smørret, og lad det stege let. Kom sukker og porter ved, og lad det koge/stege, til væsken er næsten kogt væk, og rugbrødet er let karamelliseret. Drys med flagesalt.

Nøddetuille

Smelt smørret i en gryde, og lad det brune en smule. Kom flormelis og mel i. Rør det godt sammen. Tilføj vand, til konsistensen er lettet en smule. Smør dejen tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel hasselnødderne over, og pres dem lidt ned i dejen. Sæt pladen i ovnen i 8-10 min. ved 180 grader afhængig af tykkelsen på tuillen. Vær opmærksom på, at de vil flyde ud. Når de er gyldne, tages de ud.

Ved servering

Anret det karamelliserede rugbrød på en tallerken, top med halverede brombær, en kugle is og til sidst tuilles.