Øl til mad: Ølmandler

Her får du opskriften på en perfekt snack til din øl, ølmandler.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 300 g mandler
  • 75 g salt
  • 0.5 l øl, fx Brown Ale fra Jacobsen

Sådan gør du:

Kom mandler, salt og øl i en gryde, bring det i kog, og lad det simre i 5 min. Sluk for varmen, og lad det mandlerne trække i lagen i yderligere 15 min. Fordel mandlerne og ca. halvdelen af væsken i en bradepande, og bag det i ovnen ved 180 grader, til væsken er fordampet, det tager ca. 15 min. Åbn gerne lågen undervejs, så dampen kan slippe ud. Lad mandlerne køle af, og server med din favoritøl.

*Mandlerne kan laves med alle slags øl, men de bliver allerbedst med en øl, der ikke er alt for humlekraftig, for når væsken reducerer i ovnen, er det næsten kun humle, man til sidst kan smage. Gå derfor gerne efter fx en Brown Ale.