Øl til mad: Crabcakes med chilimayo

Her får du opskriften på lækre, sprøde crabcakes med chillimayo. Vi anbefaler, at du sætter Jacobsen Extra Pilsner til.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

Crabcakes

  • 100 g. Torskefilet
  • 100 g. Krabbekød
  • 1 Æg
  • 1 spsk. piskefløde
  • 2 dl. Panko-mel
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 3 kviste koriander

Chilimayo

  • 2 dl. Mayonnaise
  • 1 tsk. Chilisauce

Sådan gør du:

Crabcakes

Hak torskekødet groft og kom det i en skål. Krydr med salt og peber og rør kraftigt i fiskekødet til det bliver sejt. Kom nu krabbekød og æg i, og rør det hele kraftigt sammen.

Hak 2 kviste koriander og kom ved.

Stil farsen i en skål tildækket i køleskabet ca. 20 minutter, så den sætter sig lidt.

Form farsen til 12-14 små bolde og tryk dem let flade. Vend derefter i panko-melet, så den bliver helt paneret over det hele.

Varm olien op på en stor pande og steg derefter de panerede fiske-”bolde”. Lad dem blive stegt gyldne på begge sider. Fjern fra varmen og kom på fedtsugende papir og drys med salt.

 

Chilimayo

Kom mayonnaise i en skål og pisk chili, salt og peber i. Rør det helt sammen.

Fyld i en lille skål og server ved siden af fiske-”boldene”. Pyt med lidt frisk koriander, hvis du kan lide dette.

 

Sæt en øl til, der formår at slukke tørsten.