Øl til mad: Daube med brown ale

Kom øl i maden. Prøv denne fortolkning af den ellers klassiske franske gryderet daube. Her i opskriften bruges der Jacobsen Brown Ale.

ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 1.2 kg oksetykkam, skåret i grove tern
  • 3 spsk hvedemel
  • Olie, til stegning
  • 300 g god bacon, skåret i tern
  • 3 løg, grofthakkede
  • 4 gulerødder, grofthakkede
  • 5 stængler bladselleri, grofthakkede
  • 1 spsk tomatpuré
  • Bouquet garni (3 laurbær, timian og persillestilke bundet sammen)
  • 20 peberkorn
  • 2.5 dl Brown Ale fra Jacobsen
  • 1 l oksefond
  • Bredbladet persille, ved servering
  • Godt brød, til servering

Sådan gør du:

Vend kødternene i hvedemelet. Brun det grundigt af i olie i en gryde. Tag kødet op, og svits bacontern, løg, bladselleri og gulerod. Kom tomatpureen ved, og lad den stege lidt med, før kødet returneres sammen med med bouquet garni og peberkorn. Kom brown ale og fond på, og lad det simre i ca. 1 ½ time under låg eller 1 time uden låg. Smag til med salt og evt. lidt vineddike.

Server retten med lidt bredbladet persille og godt brød til.