Øl til mad: Flæskestegssandwich med blommer og kål

Forrygende flæskestegssandwich med blommer og kål. Servér med Jacobsen Original Dark Lager

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 1 kg ribbensteg
  • Salt og peber
  • 7 blommer, skåret i kvarte
  • 1 tsk stjerneanis, stødt
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • Olivenolie
  • 1 citron, revet skal og saft af
  • 3 spsk dild, finthakket

Ved servering:

  • 8 gode boller
  • Grov sennep
  • Mayonnaise
  • Kørvel

Sådan gør du:

Gnid ribbenstegen med salt, kom den i en bradepande, og bag den ved 160 grader i ovnen i ca. 75 min. Drys blommerne med stjerneanis, salt og peber, og bag dem sammen med ribbenstegen i de sidste 20 min., den er i ovnen. Tag blommerne ud, og skru op for varmen til sidst, evt. helt op på grill, for at få sværen sprød, men hold øje undervejs, så den ikke brænder på. Lad stegen trække i 10 min., før den skæres ud i skiver. Vend kålen med olivenolie, citronskal- og saft, salt, peber og dild.

Ved servering: Lun bollerne, og smør den ene side med sennep og den anden med mayonnaise. Læg en smule kål på bollen, herpå ribbensteg, blommer og kørvel. Luk til, og server.