Øl til mad: Flæskesvær med spicy malt-mayo

Hjemmelavede sprøde flæskesvær med lækker malt-mayo til. Hvem kan sige nej til det? Ingen, tør vi vove at påstå. Slet ikke, hvis du serverer med Jacobsen Pale Ale.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

Flæskesvær

  • 0,5 kg. flæskesvær, skåret
  • Lidt salt

Malt-mayo

  • 2 dl. mayo
  • 1 tsk. chilisauce
  • 2 spsk. malt (her kan evt. bruges bitter kakao)

Sådan gør du:

Flæskesvær

Fyld en gryde med koldt vand og tilsæt lidt salt. Tjek flæskesværene igennem for eventuelle stempelmærker eller andet. Kom derefter i vandet og sæt på komfuret. Bring det i kog og lad det simre i ca. 20 minutter.

Skum gerne urenheder af undervejs. Fjern så gryden fra varmen og tag flæskesværene op. Dryp dem helt af, så de bliver tørre igen.

Læg bagepapir i et ildfast fad og kom sværene heri. Stil fadet i ovnen ved 220 grader og steg dem ca. 15-20 minutte,r så de soufflerer rigtigt op og bliver helt gyldne og sprøde.

Tag ud og drys med salt og friskkværnet peber. 

Malt-mayo

Kom mayonnaise i en skål og tilsættes både chili og malt. Krydr med salt og peber. Pisk godt sammen, så alt bliver fordelt helt glat.

Fyld mayo'en i en lille skål og servér ved siden af flæskesværene.

Lad fx Jacobsen Pale Ale følge retten. Med sit forfriskende sprøde humlebid er den en fortrinlig ledsager til de sprøde, salte svær.