Øl til mad: Havkat med risotto på sorte hvidløg

Øl passer til også til fiskeretter. Få her opskriften på havkat med risotto på sorte hvidløg

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

Havkat

  • 4 stykker filet af havkat, à 125 g pr. stk.
  • 1 øko-citron, revet skal og saft af
  • Lidt hvidvin, til at dryppe med
  • Lidt olivenolie, til at dryppe med
  • Salt og peber

Risotto

  • 2 skalotteløg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 5 kviste citrontimian, bladene fra, 5 kviste citrontimian + lidt ekstra, til servering
  • 4 spsk olivenolie
  • 200 g risottoris, arborio- eller carnaroli
  • 1 dl tør hvidvin
  • 10 fed sort hvidløg*
  • 8 dl hønse eller fiskefond
  • 1 pose/portion blæksprutteblæk (ca. 7-8 gram)**
  • 50 g parmesan, revet
  • 75 g smør

Sådan gør du:

Havkat

Læg stykkerne af havkat på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med citronsaft og -skal, hvidvin samt olivenolie. Drys med salt og peber. Bag fisken ca. 15-20 min. ved 110 grader. Den er færdig, når du kan trykke let på den, og den deler sig i lamellerne. Bagetiden varierer en smule afhængig af tykkelsen på fisken.

Risotto

Svits timian, skalotteløg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Kom risene ved, når løgene er klare. Steg risene, til de har skiftet farve til mælkehvid. Kom hvidvin ved, og kog væk. Blend de sorte hvidløg med fonden. Hold fonden varm i en gryde, og tilsæt langsomt fonden til risottoen, som den koger væk; risene skal hellere stege end koge, så det er vigtigt, du ikke tilsætter for meget fond ad gangen. Sluk for varmen, når risene er al dente. Rør blækket i. Kom herefter revet parmesan og smør ved. Rør godt, og lad risottoen samle sig i 2 min. uden varme. Smag til med peber og evt. en smule salt.

Server havkatten på en bund af risotto. Dryp en smule olivenolie over, og pynt evt. med lidt citrontimian. Server med det samme med en Jacobsen Porter til.

*Fås på køl i de fleste supermarkeder, hos de fleste grønthandlere, i helsekostbutikker eller fx på osuma.dk.

**Kan bestilles hos fiskehandleren, men skal hos de fleste fiskehandlere bestilles i god tid. Du kan godt undvære det. Du kan også købe det på fx vildmedvin.dk.