Øl til mad: Hvide asparges med spegeskinke

Få opskriften til en nem og smagfuld ret med hvide asparges med spegeskinke. Servér med Jacobsen Forårsbryg , som er et perfekt match til denne ret.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 5 stk. hvide asparges
  • 5 skiver tør spegeskinke
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Vask alle asparges grundigt og kom i iskoldt vand. Skræl dem herefter med en asparges-skræller og læg i koldt vand. Det er vigtigt at du skræller fra toppen og ned mod bunden, så hele den yderste seje skræl bliver fjernet og det hvide saftige kød kommer frem på dine asparges.

Kom vand i en bredbundet gryde og tilsæt salt.

Bring vandet i kog og læg alle asparges i. Kog dem møre – de skal koge ca. 4-5 minutter alt efter tykkelse. Løft asparges op og dryp godt af. Lad dem herefter dampe kolde.

Krydr hver asparges med salt og peber. Rul en smagfuld spegeskinke stramt omkring  dem alle, så hovederne kigger frem. Skær i mundrette bidder og anret dem på et lille fad.

 

Asparges er cirka i sæson fra april til juli. Vi anbefaler at du køber de første danske asparges, når de kommer i butikkerne, og ved samme lejlighed finder Jacobsen Forårsbryg. Den går fortræffeligt til denne snack.