Øl til mad: Klassisk frokostbord

Giv det klassiske frokostbord en kærlig hånd – med respekt for traditionerne. Vi anbefaler at sætte Jacobsen Extra Pilsner på bordet.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

Rejemad

  • 2 grønne asparges
  • 4 skiver surbrød
  • 4 stykker citron
  • 300 g. rejer, kogte og pillede
  • Mayonnaise
  • Kørvel eller dild
  • Smør
  • Salt og peber

Tatar

  • 400 g. oksetatar
  • 1 rødløg i skiver
  • 4 æggeblommer
  • Kapers
  • Peberrod, friskhøvlet
  • Karse
  • Smør
  • Salt og peber

Kartoffelmad

  • 4 skiver rugbrød
  • 8 nye kogte kartofler i skiver
  • 1 bundt purløg, snittet
  • Smør
  • Salt og peber

Sommersalat

  • 50 g. rygeost
  • 2 spsk. piskefløde
  • 2 spsk. skyr eller creme fraiche 18 %
  • 0,25 agurk i tern
  • 1 tomat i tern
  • 4 radiser i skiver

Sådan gør du:

Rejemad
Lav tynde strimler med kartoffelskræller af de grønne asparges og læg dem i iskoldt vand – lad dem gerne stå i køleskabet i 30 minutters tid. Når rejemaden skal laves, duppes asparges-strimlerne tørre på et stykke køkkenrulle. Smør brødet og fordel rejerne. Fordel mayonnaise og aspargesstrimler, og krydr med kørvel, en smule salt og peber. Servér med citron.

Tatar
Smør rugbrød. Den friskhakkede tatar samles og deles i fire portioner. Saml til små bøffer som passer til rugbrødet og lav gitter-mønster med tung kniv. Læg på rugbrød, krydr med salt og peber og fordel øvrige ingredienser.

Sommersalat
Rør rygeost sammen med lidt fløde og skyr til god konsistens, smag til med salt, peber. Vend agurk, tomat samt radiser i (gem lidt af hver til sidste drys).

Kartoffelmad
Smør rugbrød og fordel kartoflerne på brødet. Top med sommersalat og drys med purløg.