Øl til mad: Løgtærte med pata negra-skinke

Få opskriften på løgtærte med pata negra-skinke (også kaldet sortfodsskinke). Vi anbefaler, at du sætter en Jacobsen Golden Naked Christmas Ale til.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

Tærtefyld

  • 1 lille Løg
  • 1 tsk. mad-olie
  • 0,5 dl. sherryeddike
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. kartoffelmel

Tærtedej

  • 1 lille plade butterdej
  • 12 små skiver pata negra-skinke

Sådan gør du:

Tærtefyld

Pil og hak løget fint. Kom olie i en lille gryde og varm op.

Tilsæt løget og sautér det nogle sekunder til det bliver let gennemsigtigt.

Sherryeddike hældes ved og koges væk, så skarpheden bliver mere rund.

Kom creme fraiche ved og lad det koge let op. Drys kartoffelmel i og pisk det igennem, så det bliver fordelt ud i det hele. Krydr med salt og peber, og fjern fra varmen og køl af.

Kom cremen i en sprøjtepose og læg i køleskabet nogle minutter, indtil den sætter sig helt.

 

Tærtedej

Skær butterdejen ud i brede bånd og læg på bagepapir.

Sprøjt derefter løgcremen på midten fra den ene ende til den anden.

Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader og bag i 8-12 minutter alt efter din ovn. Tag ud og lad den køle ned.

Skær ud i passende stykker – ca. 12-14 små, fine firkanter.

Sæt dem på fad eller tallerken og fordel pata negra-skiverne ud over.

Sæt en øl til, der byder på god maltsødme og efterbitterhed. Det giver en optimal kulinarisk oplevelse.