Øl til mad: Pumpernickel med blåost og syltede figner

Ordet "blåost" kan måske forskrække, men tag ikke fejl: Pumpernickel med blåost er en udsøgt delikatesse. Især med en velvalgt øl til.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 4 skiver pumpernickel
  • 120 g. blåost - evt. Fourme d’ambert
  • 4 tørrede figner
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 dl. vand
  • 1 kvist rosmarin

Sådan gør du:

Figner

Kom sukker og vand i en gryde og tilsæt fignerne. Lad dem simre bløde i 3-4 minutter under låg.

Fjern fra varmen og lad dem trække kolde.

Pumpernickel og blå ost

Del skiverne af pumpernickel i 4 små stykker. Skær osten med en våd, varm kniv i passende bidder. Læg dem på toppen af hvert stykke pumpernickel.

De afkølede figner skæres i passende stykker og lægges på toppen, fordel lidt rosmarin ovenpå.

 

Retten kan med fordel nydes med en maltfyldig øl som Jacobsen Brown Ale.