Øl til mad: Ribeye med salsa borracha og tortillas

Ribeye med salsa borracha og tortillas . Servér med den maltede Jacobsen Brown Ale.

ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 2 gode ribeyes på 300 g pr. stk.
  • Havsalt og peber

Salsa borracha

  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk chilipulver
  • 3 friske jalapenos, finthakkede
  • 25 g smør
  • 3 modne tomater, skåret i tern
  • 1.5 dl Pale Ale fra Jacobsen
  • Salt og peber

Ved servering:

  • Tortillas
  • Frisk koriander
  • 2 lime, skåret i skiver
  • Evt. lidt grøn salat

Sådan gør du:

Salsa borracha

Svits hvidløg, løg, chilipulver og jalapenos i smør i en gryde. Tilsæt tomater og Pale Ale, og lad det simre i 5 min. Blend det derefter hurtigt med en stavblender, og smag til med salt og peber.

Krydr bøfferne med salt og peber, og grill dem i ca. 5-6 min. på hver side over direkte varme på en grill eller en grillpande (har du ikke en grill eller grillpande, kan du også fint stege dem over meget høj varme på en alm. pande). Lad dem trække i 5 min., inden de skæres i tynde skiver.
 

Ved servering: Pak skiver af kødet ind i tortillas med salsa borracha, frisk lime, koriander og evt. lidt salat, og server med det samme.