Øl til mad: Rodfrugtchips med rygeostcreme

Her får du opskriften på lækre og sprøde rodfrugtchips med en blød og behagelig rygeostcreme. Servér med Jacobsen Høstbryg, som matcher retten til perfektion.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

Rodfrugtchips

  • 1 pastinak
  • 1 persillerod
  • 0,25 knoldselleri
  • 1 skorzonérod
  • 0,5 liter vindruekerneolie til stegning

Rygeostcreme

  • 100 g. rygeost
  • 200 ml. piskefløde
  • Salt og peber

sådan gør du:

Rodfrugtchips

Vask rodfrugterne godt og skræl dem helt rene (hvis skrællen er fin, kan den skrubbes og forblive på).

Tag et mandolinjern og skær rødderne i helt tynde skiver. Kom i en skål og gem.

Varm nu olien i en lille gryde. Tilsæt lidt rodfrugtskiver, når olien er godt varm.

Steg skiverne gyldne i olien, løft så op og dryp helt af. Kom dem på fedtsugende papir og drys med fint salt.

Fortsæt derefter med flere rodfrugtskiver, indtil der ikke er flere.

 

Rygeostcreme 

Kom rygeost i en skål og pisk den glat med piskeris. Tilsæt derefter fløde lidt efter lidt, mens du pisker den luftig. Krydr med salt og peber, og fyld så i en lille skål.

Server dine chips i en skål med den piskede rygeostcreme ved siden af. Og glem ikke en god, tørstslukkende øl.