Øl til mad: Skorzonérødder med røget laks

Skorzonérødder er en fortræffelig delikatesse, og denne ret er ingen undtagelse. Vi anbefaler Jacobsen Weissbier til.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 5 skorzonérødder
  • 12 små skiver røget laks
  • 2 kviste dild
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Vask skorzonérødderne grundigt, så alt jord kommer af. Skræl dem herefter helt rene.

Kom i koldt vand undervejs, ellers kan de tage farve og blive brune.

Skær rødderne ud i 12 små, pæne stykker. Sørg for, at de er nogenlunde lige store.

Kom lidt vand i en gryde, tilsæt salt og bring i kog. Kom skorzonérødderne i og kog dem let møre. Lad dem koge ca. 10 minutter. Løft rødderne op fra vandet og lad dem dampe helt af.

Krydr skorzonérødderne med salt og peber. Rul en skrive røget laks om hvert stykke og anret pænt på et lille fad. Pluk dild og fordel om rødderne.

Servér med en let og forfriskende øl, der ikke overskygger maden.