Øl til mad: Smørrebrød med kalv, ramsløgsmayo og syltede rødløg

Her får du opskriften på på et lækkert stykke smørrebrød med kalv, ramsløgmayo og syltede rødløg.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 450 g kalveinderlår, gerne skåret som ”schnitzel” på 2-3 cm i tykkelsen

Ramsløgsmayo

  • 10 ramsløgsblade
  • 2 dl neutral olie
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 knsp salt

Syltede rødløg

  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 laurbær
  • 10 peberkorn
  • 3 rødløg, skåret i kvarte

  • 4 skiver godt rugbrød
  • Smør, til brødet
  • Friséesalat
  • Friske urter, fx kørvel og rød skovsyre

Sådan gør du:

Små syltede løg

Bring lagereddike, vand og sukker i kog i en gryde, og kom laurbær og peberkorn ved. Overhæld løgene med den varme syltelage. Lad dem trække min. 1 time, gerne længere.

 

Ramsløgsmayo

Blend ramsløg med olie til en glat masse, lad den køle let af. Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt jævnt i en skål. Pisk ramsløgsolien i i en tynd stråle under konstant piskning. Forsæt, til du har en god, tyk konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Kom mayoen på en sprøjtepose.

Tag inderlåret fra køl, og lad det temperere. Krydr med salt og peber. Grill eller steg det i 4-5 min. på hver side. Det skal gerne være ca. medium-rare. Lad det trække i 5 min., inden det skæres i tynde skiver.

Smør rugbrødet med smør, og fordel lidt friséesalat. Anret kalven på brødet, sæt toppe af ramsløgsmayo, og top med syltede løg og friske urter.