To mænd der spiser mad og drikker øl til: Grillet hummer

Nicolai Tram og Bjarke Bundgaard er nået til den bedste råvare, der findes i Danmark: Hummer. Se videoen og få inspiration til en god menu med hummer og øl.

Opskrift på grillet hummer 

Ingredienser

2 danske sorte hummere
1 daggammelt brød
2 fed hvidløg
50 g smør
3 æggeblommer
2 dl neutral olie
1 spsk hvidvinseddike 

Sådan gør du

Start med at lave mayonnaisen. Pisk æggeblommer sammen med salt og hvidvinseddike og tilsæt herefter olie lidt ad gangen, indtil mayonnaisen får den ønskede konsistens.

Flæk hummeren ved at sætte en kniv i krydset og hurtigt skære den igennem hovedet. Vend hummeren og flæk resten af kroppen. Fjern tarmen og elastikkerne omkring kløerne og slå herefter let på kløerne med bagsiden af en kniv, til skallen knuses let.

Smelt smørret på en pande og tilsæt fine skiver af hvidløg. Når smørret bruser, steges brødet gyldent på begge sider. Fjern brødet og hæld lidt af smørret over hummerkødet. Grill hummerne på begge sider og server med stegt brød, mayonnaise og salat.  

 

Præsenteres i samarbejde med Foodtv.