Øl til mad: Vietnamruller med søkogte rejer og soya

Vietnamruller med søkogte rejer og soya er en kulinarisk genistreg. Vi foreslår, at du serverer Jacobsen Pale Ale til retten.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 4 stk. rispapir
  • 0,5 agurk
  • 5 cm. kinaradise
  • 6 kviste frisk koriander
  • 20 stk. ærteskud
  • 20 stk. søkogte rejer
  • 1 dl. soya
  • 0,5 dl. riseddike
  • 2 cm. ingefær

Sådan gør du:

Skær agurk og kinaradise i tynde strimler og kom i iskoldt vand. Pil rejerne og ordn halerne, så de er helt fine.

Kom rispapir i koldt vand 10–15 sekunder og løft op på et klæde.

Læg lidt ærtespire i den ene side af papiret og fortsæt så med agurkestrimler, kinaradise og koriander. Fordel 5 rejer ud over og rul stramt sammen. Skær med en våd kniv i 4 fine stykker og sæt på et fad.

Fortsæt sådan, så du til sidst har 20 små ruller med rejer.

Kom soya i en lille skål, hæld eddike og tynde strimler af ingefær i og vend sammen. 

 

Servér soyaen sammen med vietnamrullerne og en passende øl.