Jacobsen Copenhagen Session IPA

Jacobsen Copenhagen Session IPA er læskende juiceagtig og har en sprød, frisk efterbitterhed.

Svimlende mængder humle


Der er masser af humle i Jacobsen Copenhagen Session IPA, som bidrager med en fuldstændig fantastisk juiceagtig humlearoma og en frisk efterbitterhed. Session er et engelsk begreb, der oprindeligt blev anvendt om øl med en lav alkoholprocent, hvilket betød at den kunne nydes i session, dvs. i pauser og til frokost. Men i dag bruges det mere generisk om IPA'er, der trods humle- og alkoholindholdet er "sessionable", altså nemme at drikke.

Smagsoplevelse


Læskende og juiceagtig med en sprød og frisk efterbitterhed. Øllen har en indbydende duft af moden mango, ananas, pære, vandmelon og citrus.

  • Alcohol
    5,5%
  • IBU
    45
  • Plato
    13
  • Øltype
    Lys ale – session IPA
  • Malt
    Pilsnermalt, münchenermalt, hvedemalt og valset havre
  • Humle
    Eldorado (US), Amarillo (US), Citra (US), Cascade (US), Magnum (DE)

Inspiration til Snacks og gastronomi

Jacobsen Copenhagen Session IPA er perfekt til at yde modspil til fed eller krydret mad, fx det asiatiske køkken.

Jacobsen Copenhagen Session IPA har med sin juiceagtige karakter og humlede bitterhed en høj "drinkability" samtidig med, at den er kraftig nok til at yde modspil til fed mad såsom sliders, pulled pork sandwiches - og alt med bacon.

Øllen går desuden godt til krydret mad som fx det asiatiske gadekøkken.

  • okse
  • krydret
  • fugl
  • fisk
  • simre
  • salat
  • ost
  • dessert

Bag om Copenhagen Session IPA

Brygningen af Jacobsen Copenhagen Session IPA

Jacobsen Copenhagen Session IPA er brygget med hele fem forskellige humletyper: Eldorado, Amarillo, Citra, Cascade og Magnum. Udover pilsnermalt og münchenermalt er øllen også brygget med hvedemalt og valset havre.

Juiceagtig IPA med sprød efterbitterhed

Husbryggeriets Copenhagen Session IPA er brygget med svimlende 800g humle per hektoliter, hvoraf noget er tilsat under gæringen som såkaldt "dip-hopping". Dip-hopping er en proces, hvor humle tilsættes gæringstanken. Her udtrækkes humlens aromaolier ved lavere temperatur og over længere tid, hvilket giver en bedre ekstraktion af de citrus-duftende aromaer, hvorimod de mere harpikslignende aromaer nedtones. Derudover har gæren mulighed for at metabolisere (dvs. nedbryde og energiomsætte) humlens komponenter, hvilket også bidrager til øllens smags- og aromaprofil.