Jacobsen Extra Pilsner

Extra Pilsner er vores fyldige, økologiske pilsner brygget i stil med klassikerne fra Tjekkiet og Sydtyskland. Det er en øl, hvor brygmesteren bekender sin store glæde ved humle.

Fyldighed og humlebid

Jacobsen Extra Pilsner tækkes ikke de humleforskrækkede, tværtimod. Den markante bitterhed og høje fylde gør den perfekt som tørstslukker og modspil til de klassiske danske retter.

Den har en dyb gylden farve og udvikler et tæt hvidligt cremet skum. Duften er præget af noter af korn og malt, fulgt af fine strejf fra den tilsatte Spalter Select-humle, der bidrager med en blomstret frugtighed.

Smagsoplevelse

Maltfyldig og forfriskende smag med lang behagelig efterbitterhed. Fyldig duft af korn fulgt af milde syrlige strejf af blomster og mild frugtighed.

  • Alcohol
    5,5%
  • IBU
    35
  • Plato
    13,5%
  • Øltype
    Velhumlet, økologisk pilsner.
  • Malt
    Økologisk pilsnermalt, karamel- og münchnermalt.
  • Humle
    Spalter Select og Hallertau Tradition.

Inspiration til Snacks og gastronomi

Jacobsen Extra Pilsner giver perfekt modspil til det klassiske danske frokostbord.

Det er ikke nogen hemmelighed at pilsner passer fortræffeligt til det klassiske danske frokostbord  i særdeleshed til det veldækkede sildebord, men naturligvis også til traditionelle danske retter med flæskekød.

Jacobsen Extra Pilsner giver det perfekte modspil til de forskellige smagsindtryk på frokostbordet. Kulsyren klarer sanserne og forlænger den gode smagsoplevelse.

Det friske humlebid i Jacobsen Extra Pilsner er også et godt match til flere asiatiske småretter.

Ligeledes er lyse øltyper altid en sikker vinder til dampet fisk, stenbiderrogn og sushi.

  • okse
  • krydret
  • fugl
  • fisk
  • simre
  • salat
  • ost
  • dessert

Bag om Extra Pilsner

Brygningen af Jacobsen Extra Pilsner

Øllet er brygget på økologiske pilsner-, münchner- og caramünchnermalte i en proces, der er lavet specielt for at få fyldigheden i top.

Mæskning som i pilsnerens hjemland

Den tjekkiske by Plzeň har lagt navn til øltypen pilsner. Mæskningen sker i en traditionel mæskekedel, som på klassiske tjekkiske bryggerier. Mæskningen er den del af brygningen, hvor stivelsen i den knuste malt omdannes til det sukker, som er nødvendigt i gæringen.

Humlen er de økologiske humlesorter Spalter Select og Hallertau Tradition. Gæren er en klassisk undergær, der giver øllet en ren, behagelig friskhed.