Jacobsen Golden Naked Christmas Ale

Trods sit engelske navn er der tale om ægte nordisk juletradition. Øllet er navngivet "Golden Naked" efter brugen af såkaldt nøgen havre.

Rund og cremet med velafstemt bitterhed

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale fremstår gyldenbrun i farven og har et tæt, flødefarvet skum, der efterlader vedhængende slør i glasset. I aromaen findes først og fremmest en rig maltet, næsten småkageagtig note, med underliggende dufte af citrus, lakridsrod og karamel. Smagen er rund og cremet, med en velafstemt bitterhed og en moderat høj fyldighed.

Smagsoplevelse

Fyldig maltsødme med rund efterbitterhed i perfekt balance. Duften er præget af liflige strejf af appelsin, kanel, lakrids og stenfrugt.

  • Alcohol
    7,5%
  • IBU
    23
  • Plato
    18,0%
  • Øltype
    
Rødbrun, dobbeltgæret ale.
  • Malt
    Pale ale malt, pilsnermalt, karamelmalt, havremalt, glukosesirup, hvedemalt, sveskejuice.
  • Humle
    Hersbrücker og Amarillo, dertil appelsinskal, kanelstænger og fennikelfrø.

Inspiration til Snacks og gastronomi

Den danske julemad følges godt med en mørk, fyldig ale.

Det kræver sin øl at matche den solide julemad – og ikke mindst højtidens gavmilde brug af krydderier og julesul.

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale har en god fylde og sødme som er et uforligneligt valg til juleandens salte, sprøde skorpe.

Overvej også at sætte øllen på ostebordet.

Mørke, fyldige ales er et naturligt valg til fede blåskimmeloste, og Jacobsen Golden Naked Christmas Ale er takket være sine rige, maltede og næsten småkageagtige noter perfekte til at afrunde og modstå den skarpe blåskimmelost.

  • okse
  • krydret
  • fugl
  • fisk
  • simre
  • salat
  • ost
  • dessert

Bag om Golden Naked Christmas Ale

Brygningen af Jacobsen Golden Naked Christmas Ale

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale er brygget på en række spændende malte og krydderier, og ikke mindst gyldenristet nøgen havre.

Gyldenristet havre, appelsin og svesker

Nøgen havre bidrager med en ekstra cremet fylde og blødhed. Derudover er der anvendt to slags gær til henholdsvis en første og anden gæring.

Citrusnoterne stammer dels fra humlen, dels – og i særdeleshed – fra massive mængder friskrevet appelsinskal, der, sammen med hel kanel, fennikelfrø, sveskejuice og maltosesirup giver øllet den helt rigtige julearoma.