Jacobsen Weissbier

Jacobsen Weissbier er brygget helt i stil med de sydtyske hvedeøl. Perfekt forfriskende med en blød, cremet fylde og et frisk, syrligt strejf, der toppes af fuldaromatisk frugtighed.

Frisk, fyldig og fuldendt frugtig

Jacobsen Weissbier har et duftbillede, der er stærkt præget af især frugtige noter af banan, melon og citrus fra den anvendte overgær, der i øvrigt er tappet med, så mundfylden opleves mere cremet.

Smagen er let syrlig, sødmefuld og yderst forfriskende. Frisk både i sommerens hede og vinterens varme pejsestuer.

Smagsoplevelse

Smagen er let syrlig, sødmefuld, cremet og yderst forfriskende. Duften er rig på frugtige noter af banan, melon og citrus.

  • Alcohol
    5,9%
  • IBU
    10
  • Plato
    12,7%
  • Øltype
    Frisk ufiltreret hvedeøl.
  • Malt
    Lys hvedemalt, pilsnermalt, karamelmalt og glukose.
  • Humle
    Perle og Hallertau Mittelfrüh.

Inspiration til Snacks og gastronomi

Jacobsen Weissbier er en god øl til fiskeretter og charcuteri.

Jacobsen Weissbier er med sin frugtige og læskende karakter oplagt til små retter med charcuteri, pølser og friske salater – og naturligvis fisk og skaldyr.

Lyse øltyper går fortrinligt hånd i hånd med sarte fiskeretter, og Jacobsen Weissbier er med sin forfriskende frugtige profil et godt match til friske fjordrejer eller skorzonérødder med røget laks.

Er det grillsæson, vil grillede rejer og asparges også nyde godt af en servering sammen med Jacobsen Weissbier.  

  • okse
  • krydret
  • fugl
  • fisk
  • simre
  • salat
  • ost
  • dessert

Bag om Weissbier

Brygningen af Jacobsen Weissbier

Jacobsen Weissbier følger stort set de tyske forskrifter for typen, dog med den undtagelse, at øllet er tilsat en smule brygsukker, så gæren har endnu bedre mulighed for at danne de herlige frugtige aromaer.

En kombination af cremet mundfylde og frisk syrlighed

Jacobsen Weissbier brygges på en maltskrå af hvede- og bygmalt tilsat tyske humlesorter, der - hvad angår bitterhed - står i baggrunden af øllets kraftige sødme og syrlighed.

Den indbydende frugtighed er resultatet af en nøje udvalgt gærstamme, der er kendt for at danne et meget frugtigt udtryk. Dette er understøttet af tilsætningen af en smule brygsukker, som behager gæren.