Øltyper

Der findes nærmest uendeligt mange øltyper - og der findes ligeledes mange måder at kategorisere dem på. Her har vi valgt sortere vores øl fra lys til mørk.

Øllets råvarer

Der findes nærmest uendeligt mange øltyper - og der findes ligeledes mange måder at kategorisere dem på. Her har vi valgt sortere vores øl fra lys til mørk.

Emil og den verdensberømte ølgær

I Jacobsen Extra Pilsner – og i mange andre pilsnerøl fra hele verden – benyttes den berømte gærstamme Saccharomyces carlsbergensis, der i 1883 blev isoleret og rendyrket af Emil Christian Hansen på Carlsberg Laboratorium.

Hvilke øl passer til hvilken mad?

Der er ingen regler, når det handler om at matche øl og mad. Det handler om at smage, sanse og eksperimentere. Der er dog visse klassiske ”food pairings”, som ikke er til at komme uden om.

Sådan mørner du kød med øl

Øl i en marinade er en effektiv vej til at mørne kødet på. Øl indeholder enzymer, der hjælper med at nedbryde kødets hårde fibre - og det gør både kødet mørt og giver masser af smag.

Øl til mad: Grillet rib-eye

Få opskriften på udsøgt grillet rib-eye med lynstegte kantareller i creme, kartoffelrösti og grillede asparges. Servér med den maltede Jacobsen Brown Ale, der matcher retten til perfektion.

Øl til mad: Klassisk frokostbord

Det klassiske danske frokostbord får perfekt modspil af den velhumlede Jacobsen Extra Pilsner. Få inspiration til det gode frokostbord med rejemadder, tatar og kartoffelmadder med sommersalat.

 

Kom øl i maden

Øl kan tilføre både sødme og bitterhed i madlavningen –  og ikke mindst en anden kompleksitet og fylde end vin.

Øllets brygningsproces

Husbryggeriets hjerte er selve bryghuset. Her udlever bryggerne deres håndværk og lidenskab for det gode øl. Her kan du læse, hvordan vi brygger øl.

Pale ale: Fra England til Indien, Danmark og USA

Pale ale bruges som fællesbetegnelse for alle gyldne ales, der primært er brygget efter engelsk stil. De adskiller sig smagsmæssigt fra de belgiske blonde ales ved deres markerede humlebitterhed. Særligt india pale ale - eller IPA’en - har i de sidste år vundet stor popularitet.

To mænd der spiser mad og drikker øl til: Fisk med strandurter

Bjarke og Nicolai samler urter på stranden og laver et lækkert fiskemåltid, hvor de både har øl til og i maden.

To mænd der spiser mad og drikker øl til: Grillet bøf med ramsløg

Følg med når Bjarke og Nicolai tager en tur ud i skoven for at finde ramsløg - og grille en fantastisk velsmagende bøf. Naturligvis med gode øl til.

To mænd der spiser mad og drikker øl til: Asparges og hollandaise

Følg med når ølguru Bjarke Bundgaard og kok Nicolai Tram drager ud i det danske land og laver mad og drikker øl til. I denne omgang sættes sprøde, hvide asparges sammen med hollandaise - og en passende øl, naturligvis.

To mænd spiser mad og drikker øl til: Omelet med hamp

Se med, når Nicolai Tram og Bjarke Bundgaard laver omelet med hamp – ikke den fjollede slags – og matcher den med den helt perfekte øl fra Husbryggeriet Jacobsen.

J.C. Jacobsen - bryggeren på Valby Bakke

Når I.C. Jacobsen valgte at bygge et bryggeri på toppen af Valby Bakke, var det fordi, her var rent vand og plads til store kældre.

To mænd spiser mad og drikker øl til: Grillet hummer

Nicolai Tram og Bjarke Bundgaard er nået til den bedste råvare, der findes i Danmark: Hummer.

To mænd spiser mad og drikker øl til: Muslinger

Nicolai Tram guider i dette afsnit til, hvor du - midt i Københavns Havn - kan finde fantastisk velsmagende muslinger. Imens henter Bjarke Bundgaard inspiration i Belgien, der har rige traditioner for både muslinger og øl, og matcher menuen med Jacobsen Weissbier.

To mænd spiser mad og drikker øl til: Bybier

Nicolai Tram og Bjarke Bundgaard kommer vidt omkring. Denne gang er omdrejningspunktet slet og ret honning fra bybier, der har til huse på hustagene i København.

To mænd spiser mad og drikker øl til: Brombær

Denne gang er temaet brombær. Nicolai Tram guider til en velsmagende mørbrad med det særlige makkerpar timian og brombær. Frisk timian og brombær skaber nemlig en forbløffende god smagsoplevelse. Svinekød er noget af det nemmeste at sætte øl til, og Bjarke Bundgaard finder til lejligheden en humlefrisk Jacobsen Pale Ale.