Øl til mad: Klassisk frokostbord

Klassisk frokostbord med rejemad, tatar og kartoffelmad med sommersalat. Sæt den flotte og velhumlede Jacobsen Extra Pilsner på bordet, så mad og øl går op i en højere enhed. Til 4 personer.

Ingredienser

Rejemad
2 grønne asparges
4 skiver surbrød
4 stykker citron
300 g. rejer, kogte og pillede
Mayonnaise
Kørvel eller dild
Smør
Salt og peber

Tatar
300-400 g. oksetatar
1 rødløg i skiver
4 æggeblommer
Kapers
Peberrod, friskhøvlet
Karse
Smør
Salt og peber

Kartoffelmad
4 skiver rugbrød
ca. 8 nye kogte kartofler i skiver
1 bundt purløg, snittet
Smør
Salt og peber

Sommersalat
50 g. rygeost
2 spsk. piskefløde
2 spsk. skyr eller creme fraiche 18 %
¼ agurk i tern
1 tomat i tern
4 radiser i skiver

 

Sådan gør du

Rejemad
Lav tynde strimler med kartoffelskræller af de grønne asparges og læg dem i iskoldt vand – lad dem gerne stå i køleskabet i 30 minutters tid. Når rejemaden skal laves, duppes asparges-strimlerne tørre på et stykke køkkenrulle. Smør brødet og fordel rejerne. Fordel mayonnaise og aspargesstrimler, og krydr med kørvel, en smule salt og peber. Servér med citron.

Tatar
Smør rugbrød. Den friskhakkede tatar samles og deles i fire portioner. Saml til små bøffer som passer til rugbrødet og lav gitter-mønster med tung kniv. Læg på rugbrød, krydr med salt og peber og fordel øvrige ingredienser.

Sommersalat
Rør rygeost sammen med lidt fløde og skyr til god konsistens, smag til med salt, peber. Vend agurk, tomat samt radiser i (gem lidt af hver til sidste drys).

Kartoffelmad
Smør rugbrød og fordel kartoflerne på brødet. Top med sommersalat og drys med purløg.