Brød & øl

Jacobsen BRØ&ØL er en øl af saison-typen, brygget dels på kvalitetsbrød fra Jalm&B og dels på Husbryggeriet Jacobsens gode malt. Brød og øl har samme historiske ophav, nemlig landbrugsrevolutionen for henved 10.000 år siden. Det diskuteres stadig, hvorvidt brød eller øl kom først, og om det var pga. brødet eller øllet, at menneskeheden overgik fra jæger/samler-samfund til landbrugskultur. Én ting er sikker: Brød og øl har været uløseligt forbundet lige så længe civilisation har eksisteret. 

To klassiske håndværk forenet i et eksperiment

I BRØ&ØL er en del af maltskråen erstattet af Artisan-brød fra Jalm&B. På den måde forenes to klassiske håndværk.

I denne version er brødet overskudsbrød fra en serie forsøgsbagninger – men tanken er at vise, at også hverdagens overskudsbrød sagtens kan bruges til ølbrygning, for dermed at reducere madspild.   

Smagsoplevelse

Jacobsen BRØ&ØL byder på et interessant sensoriske udtryk, der er frembragt af saison-gærens omsætning af dels dextrinerne i den hårdbagte brødskorpe og dels de gelatiniserede kulhydrater fra brødets krumme.

Mængden af humle er beskeden og sikrer, at bitterheden er lav.

Det levner god plads til at øllet under gæringen har kunnet udvikle en klassisk ”saison” aromaprofil bestående af blandede krydrede og frugtige noter. 

LÆS OGSÅ: Øltyper – saison

Gastronomi

Den lave bitterhed, milde alkoholprocent og store aroma gør øllet til et seriøst bud på en øl til den bedre gastronomi.

Den vurderes til at være særligt velegnet til det rustikke franske landkøkken fra cassoulet til rillette, men også til velmodnede oste, landlig charcuteri og velpolstrede patéer. Øllen har dog en tilpas lethed til, at den også kan anvendes mere bredt som en hyggelig tørstslukker til det mere uformelle måltid.

Jacobsen BRØ&Øl blev brygget helt særligt i forbindelse med Copenhagen Cooking & Food Festival 2018. Se stemningen fra høstfesten på Frederiksberg Allé her:

https://www.instagram.com/p/BnHF3lEgXFk/?taken-by=jacobsenbryg