MØD OS OG SMAG VORES ØL

 Vi har brygget øl på Valby Bakke siden 1847.

J.C. Jacobsen valgte at bygge et bryggeri på toppen af Valby Bakke, fordi her var rent vand, plads til store kældre og ikke mindst mulighed for at brygge øl med den størst mulige fuldkommelighed. Og vi har lagret øl nede i de originale lagringskældre fra 1847 lige siden. Mens Carlsbergbyen spirer som en helt ny bydel i København, eksperimenterer vi med nye projekter i kælderen fem meter nede under byen.

Bygningerne på Valby Bakke

Husbryggeriet Jacobsen ligger på en historisk matrikel, hvor alle bygningerne er fredet, og tilsammen udgør et af Danmarks væsentligste industrimindesmærker. Bygningerne blev opført i etaper i perioden 1847 til 1891.

Det oprindelige Carlsberg brændte ned i april 1867, så det er ikke alle bygningerne, der er helt originale, men de er alle opført i samme stil i årene efter branden. Dog er de historiske kældre intakte, da de ikke blev ramt af branden. Selve bygningen, hvor Husbryggeriet Jacobsen ligger, blev opført som en kørehal i 1878, hvor der var et særligt dampspil, der blev brugt til at løfte fade og fustager op på hestevognene.

Besøg Husbryggeriet Jacobsen

Gamle Carlsberg Vej 11, 1760 København

På Visit Carlsbergs hjemmeside kan du se mere om, hvordan du besøger stedet, hvor J.C. Jacobsen grundlagde sit bryggeri i 1847. Og hvor vi stadig brygger enestående øl.