AMERICAN PALE ALE

 

Den amerikanske pale ale er inspireret af de klassiske engelske pale ales – og er relativt smagsafstemt i sit malt- og humleforhold. Dog benyttes amerikanske humletyper i stedet for engelske humler.

 Amerikanske humletyper har ofte nåletræs- og citrusaromaer, hvilken i høj grad er et kendetegn ved american pale ale som type. Der sondres ofte mellem american pale ale (eller APA) og american india pale ale (eller american IPA), men definitionerne er ikke faste, og betegnelserne er ofte afhængige af den enkelte bryggers temperament og smag. Men typisk så refererer betegnelsen ”american pale ale” til overgæret ale med en klar, gylden varm farve med en medium krop og alkoholstyrke – og med et bittert humlebid (fra amerikanske humletyper), som dog ikke er så ”hop forward”, at det vrider kæben af led.

 

Skum: Hvid til beige

Farve: Gylden til lys kobber

Aroma: Blomstret, frugtig og aromer af nåletræ, citrus og nogle gange harpiks

Fylde: Medium fylde – og en emiment tørstslukker 

Smag: Balanceret maltsødme og med markant efterbitterhed

 

 

  • Øltype
  • Alkohol
  • Plato
  • Malt
  • Humle
  • IBU

Inspiration til Snacks og gastronomi

American pale ale er med sin friske og tørstslukkende karakter en ægte generalist, når det kommer til mad og gastronomi. Fra den fedtede burger med masser af umami til den delikate salat med kylling. Fra det danske frokostbord til den chilistærke streetfood. Og fra den sarte fisk og stenbiderrogn til de fede oste. 

  • okse
  • krydret
  • fugl
  • fisk
  • simre
  • salat
  • ost
  • dessert
  • gris