NEW ENGLAND INDIA PALE ALE

 

New England IPA – eller NEIPA – kendes på sin karakteristiske uklarhed og juiceagtige fremtræden i både udseende og aroma.

Selvom en NEIPA har har masser af humle og bitterhed, så er det ikke bitterheden, der er i fokus, som fx i en west coast IPA. Fokus er i stedet på de humlearomer, der skaber en juice-agtigt, kraftig og tropisk smags- og duftoplevelse. Der tilsættes typisk store mængder aromahumle i gæringstanken, som er med til give øllet sin juiceagtige uklarhed og bidrager med en frisk duft at tropisk frugt. Ofte benyttes der også havre eller hvede i brygningen for at gøre den endnu mere ”hazy”.

 

Skum: Hvidt

Farve: Uklar (”hazy) fra bleggul til næsten orange

Aroma: Moden mango, ananas, pære, vandmelon og citrus. 

Fylde: Blød og med en anelse munddække

Smag: Læskede og med sprød efterbitterhed

  • Øltype
  • Alkohol
  • Plato
  • Malt
  • Humle
  • IBU

Inspiration til Snacks og gastronomi

Med sin tropiske juicaagtige smagsprofil gør en New England IPA sig godt til krydret mad. Det kan være det asiatiske køkken, både thai, vietnamesisk eller indisk – og det kan være fra det mexikanske gadekøkken med masser af koriander og chili. NEIPA er en heftig smagsbombe, så den matcher typisk også alt med bacon.

  • okse
  • krydret
  • fugl
  • fisk
  • simre
  • salat
  • ost
  • dessert
  • gris