Jacobsen Yakima IPA

Husbryggeriets bud på en west coast IPA med en solid ”hop forward” humleprofil, der både stimulerer næse og smagssans.

Humlen er forrest i smagsbilledet

”Hop forward” betyder, at balancen mellem det søde fra malten og det bitre fra humlen er skubbet til fordel for et solidt skud humle, der både pirrer mund og næse.

Jacobsen Yakima IPA er brygget med hele fire forskellige humletyper, som giver et godt, snerpende bid af humle med en god lang efterbitterhed – samtidig med en eksotisk, frisk og let syrlig duft af tropiske frugter.

Smagsoplevelse

Smagen er frisk og fyldig, og med et godt, snerpende bid af humle med en god lang efterbitterhed.

Duften er frisk, let syrlig og eksotisk som tropiske frugter med letgenkendelige noter af søde meloner, grapefrugt og papaya på en solid bund af maltaroma. 

  • Øltype
    Lys ale – West Coast IPA.
  • Alkohol
    6,5%
  • Plato
    15
  • Malt
    Pale ale malt, hvedemalt, carapils malt og münchenermalt.
  • Humle
    Citra (US), Mosaic (US), Ekuanot (US) og Simcoe (US).
  • IBU
    45

Inspiration til Snacks og gastronomi

Engelsk pub-mad, burgere eller barbecue – Jacobsen Yakima IPA er den perfekte makker.

Jacobsen Yakima IPA er med sin dominerende velhumlede profil og langstrakte efterbitterhed det oplagte valg til fede, velsmagende fiskeretter – både smørstegte og friterede.

Jacobsen Yakima IPA er også et alternativt – men dog fortrinligt – indslag på et dansk frokostbord.

Står menuen på engelsk pub-mad, burgere eller barbecue, tager de fire amerikanske humletyper Citra, Mosaic, Ekuanot og Simcoe solidt hånd om maden og leverer en oplevelse ud over det sædvanlige.

  • okse
  • krydret
  • fugl
  • fisk
  • simre
  • salat
  • ost
  • dessert
  • gris

Brygningen af Jacobsen Yakima IPA

Fire humletyper fra Yakima Valley på den amerikanske vestkyst – brygget på Valby Bakke. Jacobsen Yakima IPA domineres af hele fire forskellige humletyper, nemlig Citra, Mosaic, Ekuanot og Simcoe, der alle er velkendte i dalen.

Tilsammen skaber de fire humletyper den aromatiske og snerpende bitterhed - og forfriskende fylde, ej at forglemme - som kendetegner Jacobsen Yakima IPA.

Yakima Valley vest for Valby Bakke

Yakima Valley er USA’s største humledyrkningsområde og verdenskendt for sin meget aromatiske humle. Den første humle blev plantet i 1872.

Europæere bosatte sig i den smukke dal allerede i 1847 - tilfældigvis samme år som J.C. Jacobsen grundlagde Carlsberg hjemme i Danmark. 

 

Yakima IPA

Yakima IPA

Lys ale – West Coast IPA

signature-icon
Brown Ale

Brown Ale

Kastanjebrun ale efter engelsk tradition

signature-icon
Extra Pilsner

Extra Pilsner

Velhumlet, økologisk pilsner

signature-icon
Golden Naked Christmas Ale

Golden Naked Christmas Ale


Rødbrun, dobbeltgæret ale

signature-icon
Forårsbryg

Forårsbryg

Forårsfrisk kobberrød ale

signature-icon
Original Dark Lager

Original Dark Lager

Nøddebrun, fyldig lagerøl

signature-icon
India Pale Ale

India Pale Ale

Klassisk engelsk IPA

signature-icon
Høstbryg

Høstbryg

Kobbergylden wienerøl

signature-icon
Porter

Porter

Tjæresort porter

signature-icon
Påske Pale Ale

Påske Pale Ale

Amerikansk inspireret ravgylden ale

signature-icon
Weissbier

Weissbier

Frisk ufiltreret hvedeøl

signature-icon
Saaz Blonde

Saaz Blonde

Gylden ale af belgisk type

signature-icon
Gylden Ale

Gylden Ale

Ravgylden golden ale

signature-icon
Pale Ale

Pale Ale

Amerikansk inspireret ale

signature-icon
Nordic Jam

Nordic Jam

Belgisk-stil hvedeøl

signature-icon
Vinterbryg 2017

Vinterbryg 2017

Rødgylden ale - amber ale

signature-icon
Copenhagen Session IPA

Copenhagen Session IPA

Lys ale – session IPA

signature-icon
New Copenhagen IPA

New Copenhagen IPA

Lys ale - New England IPA

signature-icon
Vienna Lager

Vienna Lager

Gylden wienerøl - classic

signature-icon
Vinterbryg 2018

Vinterbryg 2018

A Nutty Ale

signature-icon