Opskrift: Den ultimative brune sovs

Uanset hvor sprød svær du får på din flæskesteg, eller hvor perfekt mør og saftig en and der kommer på bordet til Mortens aften eller jul, så er det – når alt kommer til alt – kvaliteten af den brune sovs, som afgør den endelige score for måltidet. Denne kræver lidt tålmodighed, til gengæld er du garanteret succes.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 3 skalotteløg
  • 200 g champignon
  • 1 dl andefedt
  • 6 kviste timian
  • 1 dl kirsebæreddike
  • 0,5 flaske portvin
  • 1 liter fond
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. maizena
  • salt og peber
  • evt. kulør

Sådan gør du:

Skær løg og svampe i grove stykker og steg dem i andefedtet i en gryde sammen med timian indtil de har fået godt med farve. Tilsæt kirsebæreddike og kog det helt ind. Tilsæt portvin og kog den ind til det halve. Tilsæt fond og lad saucen simre i en times tid, hvorefter piskefløden tilsættes. Smag til med salt og peber. Sovsen kan jævnes med maizena og farven kan eventuelt justeres med lidt kulør.