Opskrift: Flæskesteg

Vi viser vejen til den perfekte flæskesteg med ultrasprød svær og saftigt kød. Hvis du gør dig en lille smule umage, er det nemmere, end du måske tror.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 1 flæskesteg
  • 7 laurbærblade
  • 1 spsk. hele peberkorn
  • 5 dl kogende vand
  • salt

Sådan gør du:

Rids flæskestegens svær med en skarp kniv – sørg for at alle svær er løsnet fra hinanden, men vær opmærksom på, at du ikke skærer ned i kødet. Læg laurbærblade og peberkorn i et ildfast fad og læg stegen i med sværen nedad. Hæld kogende vand på og stil stegen i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 20 min. Vend stegen rundt og gnub rigeligt med salt på sværen. Vær opmærksom på, at der kommer salt ned imellem sværene. Sæt så stegen i ovnen igen i ca. 40 min., denne gang med sværen opad. Er al sværen ikke sprød efter 40 min. så skru ovnen op på 235 grader i ca. 5 min. og giv stegen et drøn til sidst.