Grillede gambas med nudler, rød carry, mynte og grøntsager

Denne fuldendte ret med rejer, rød karry, lime, ingefær, mynte og kokos serveret med en iskold øl, leder tankerne hen på et thailandsk gadekøkken med alverdens smage og krydderier fra østen.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 28 rensede gambas
  • 1 pakke tørrede nudler
  • 1 dl flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 dl kokosmælk
  • 0,5 dl solsikkeolie
  • 0,5 dl østerssauce
  • 5 blade mynte
  • 1 lime (saft og skal)
  • 5 cm reven revet ingefær
  • 0,5 stang citrongræs som er skåret i tynde skiver
  • 2 tsk. red curry paste
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 hakket løg
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 bundt grønne asparges der er skåret i 3 cm lange stykker
  • 200 g. grønne bønner der er skåret i 3 cm lange stykker
  • 1 pakke bønnespirer
  • 1 bundt koriander
  • 2 spsk. jordnøddeolie
  • 100 gram hakkede peanuts

Sådan gør du:

I en gryde dampes hvidløg, citrongræs, løg og reven ingefær i 2 minutter i lidt olie. Det må ikke tage farve. Tilsæt de flåede tomater, tomatpure, kokosmælk, østerssauce, mynteblade, limeskal og saft, red carry paste, sukker og salt. Lad det småkoge i 10 minutter under omrøring. Hæld det i en blender hvor saucen blendes godt. Dernæst sigtes det over i en anden gryde. Kog nudlerne i 4-5 minutter. Hæld vandet fra og kom den røde karry sauce i og vend det rundt.
Steg gambas hårdt på en pande i 2-3 minutter.
Steg asparges og bønner i 2 minutter i jordnøddeolie og kom så hakket koriander og bønnespirer i.