Rib-eye
Lynstegte kantareller i creme
Grillede asparges
Kartoffelrösti
Rib-eye
Varm grill eller grillpande godt op. Bøffer, citron og skalotteløg pensles med lidt olie og brunes på begge sider. Steges færdige et par minutter på hver side ved lidt lavere varme. Krydr med timian, salt og peber og den grillede citron, som presses over kødet.
Lynstegte kantareller i creme
Rist hurtigt kantarellerne i smør på en varm pande til de er gyldne - hold dem lune i et fad. Hæld fløde på panden og lad det koge op, riv citronskal i og pres saften over. Lad fløden varme igennem til den er cremet, og smag til med salt og peber, eventuelt mere citronsaft. Vend svampene i og top med skalotteløg og persille.
Grillede asparges
Varm grill eller grillpande godt op. Vend asparges i lidt olivenolie og vend nu og da - giv dem et par minutter, så de fortsat har bid. Læg dem på et fad og krydr med lidt olivenolie, æbleeddike, salt, peber og plukket estragon.
Kartoffelrösti
Tænd for ovnen på 180 C. Kartoflerne rives groft ned i en skål og krydres med oregano, salt og peber. Varm halvdelen af olien op. Pres eventuel væde ud af kartoflerne, inden du fordeler dem på panden. Med en palet samles kartoffelmassen og presses let sammen, så du opnår en fast form. Röstien skal vendes efter et par minutter, når bunden er gylden. Brug for eksempel et stort fladt låg, som du lægger over panden. Vend med en hurtig bevægelse og steg röstien gylden på den anden side i et par minutter – fordel resten af olien i kanterne og pres gerne röstien let sammen. Röstien steges færdig i den varme ovn i 10 minutter.
Jacobsen Brown Ale er kraftig og fyldig med en underspillet frugtighed og maltsødme. Den er en særdeles god partner til sprængt, stegt, grillet og braiseret kød.