OPSKRIFT: HELSTEGT RØDSPÆTTE

Dette er en spise for guder, som passer perfekt som lun ret på påskefrokostbordet med rugbrød, remoulade og en god øl til.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 1 rødspætte
  • lidt hvedemel
  • 3 spsk. smagsneutral olie
  • 20 g smør
  • 0,5 Citron
  • Salt

SÅDAN GØR DU:

Dup fisken med et stykke køkkenrulle, krydr med salt og vend den i mel. Bank fisken let med flad hånd på begge sider så overskydende mel slåes af.
Varm panden godt op og tilsæt lidt olie og en god klat smør. Læg fisken med den tykke mørke side nedad på panden og ryst så panden forsigtigt så skindet ikke sætter sig fast.
Steg fisken gylden og vend den rundt.
Med en ske overhældes fisken nu med smørret fra panden, mens den steger på den anden side. Tag fisken af og anret med citroner i både og stegesmørret.