Opskrift: Hjemmelavet rødkål med øl

At lave din egen rødkål kræver en lille indsats i køkkenet, men belønningen er stor, når det kommer til smagen. Du kan customize kålen til præcis din smag med varme krydderier og øl – vi har brugt Brown Ale, men prøv dig bare frem med andre aromatiske, fyldige øltyper.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 500 g rødkål
  • 2 spsk. andefedt
  • 1 dl rødvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • 3 dl kirsebærvin
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl Brown Ale
  • 1 kanelstang
  • 4 laurbærblade

Sådan gør du:

Snit rødkålen mellemfint og sautér i andefedtet i en gryde. Når kålen er faldet let sammen, tilsættes rødvinseddiken som koges helt væk. Tilsæt herefter honning, kirsebærvin, rødvin og øl samt kanelstang og laurbærblade.

Kog kålen i lagen under låg i en times tid, hvorefter låget tages af og lagen koges helt ind. Når det begynder at glasere omkring kålen, er den klar til servering – fjern evt. kanelstang og laurbærblade først.