Opskrift: Hvide asparges med kapers og smilende æg

Hvide asparges er en ægte forårsbebuder, som både er sunde og lækre

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 2 bdt. hvide asparges
  • 4 æg
  • 1 bdt. kørvel
  • 1 lille håndfuld violer (kan udelades eller erstattes med andre spiselige blomster) God olivenolie
  • 2 spsk. saltede kapers

Sådan gør du:

Skær ca. 1½ cm af bunden på de hvide asparges, hvorved du fjerner den træede og uspiselige del. Skræl aspargesene fra top mod bund og kog dem i saltet vand indtil de virker møre, når du stikker i dem med en kniv. Afhængig af størrelsen tager det mellem 2-5 minutter. Kog æggene smilende (6 min. i kogende vand er en god tommelfingerregel). Køl dem helt af under den rindende kolde hane. Pil æggene. Kørvelen skylles og plukkes groft, og hvis du har violer indenfor rækkevidde, så pluk dem nu. Anret aspargesene på et fad og stænk med olivenolie. Del æggene og læg dem ved, drys til sidst med kørvel, drænede kapers og violer.