Opskrift: Kålsalat med mormordressing og valnødder

And, sovs og brunede kartofler er alt sammen herligt. Men hvis du vil slippe for at skulle hen og ligge på sofaen fem minutter inde i måltidet, er det kærkomment med et friskt element som denne kålsalat, der holder lidt samling på det hele.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 2 store håndfulde bladkål, eksempelvis grønkål eller palmekål
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 citron
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 11 valnødder

Sådan gør du:

Vask kålen grundigt og riv de største stængler af.

Bland dressingen ved at røre citronsaft, flormelis og salt ud i fløden. Hold lidt igen med ingredienserne og smag fløden til lidt ad gangen. Lad dressingen stå i køleskabet i en times tid, så citronsaften får fløden til at tykne let.

Knæk valnødderne og anret salaten ved at lægge kålen nederst i en skål. Overhæld kålen med dressingen og drys til sidst valnødderne ud over.