Opskrift: Kantonesisk and

Aldrig mere tør og kedelig and, her er en kinesisk variant med ultrasprødt skind og en fingerlickin’ god marinade med Brown Ale, som vil slå benene væk under dine gæster. Den kræver en del tid og omsorg men er det hele værd.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

Til rub:

  • 1 tsk. sichuanpeber
  • 1 spsk. stødt five spice
  • 1 spsk. salt
  • 1 and

Til sauce

  • 4 spsk. soja
  • 2 spsk. risvineddike
  • 2 spsk. sukker
  • 4 spsk. hoisinsauce
  • 3 spsk. Brown Ale
  • 1 hvidløg
  • 1 knold ingefær
  • 2 stjerneanis
  • 5 forårsløg
  • 1 tsk. five spice

Til marinade

  • 3 l vand
  • 1 dl soja
  • 1 dl risvineddike
  • 1 dl Brown Ale
  • 0,5 dl honning

Sådan gør du:

Dag 1
Stød alle ingredienserne til din rub i en morter til et fint pulver og gnub det overalt på andens skind. Læg alle ingredienserne til saucen i en gryde og giv den et opkog, sæt saucen på køl indtil den er kold og fyld herefter andens skrog med den. Sy eller snør andens hals og gump sammen, så saucen indeni ikke kan komme ud. Læg anden udækket på køl i seks timer.

Kog ingredienserne til marinaden sammen i en gryde.

Tag anden ud fra køl og hold den i halsen over den kogende varme marinade. Med en suppeøse overhældes anden nu med marinaden overalt, dette gøres tre til fire gange, indtil du kan se, at andens skind har trukket sig let sammen. Nu skal der gøres lidt plads i køleskabet, for anden skal op og hænge i halsen. På den måde udtørres skindet, og marinaden trænger ind. Hæng anden i en krog eller snor midt i køleskabet, så den hænger frit i 6-8 timer.

Dag 2
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og bag anden med brystsiden opad i en bradepande i 30 minutter. Vend anden rundt så brystsiden ligger nedad og bag den i yderligere 20 minutter. Vend den rundt igen og bag den færdig og gylden i ca. 20 minutter. Åbn for bugen, så saucen kan komme ud, sigt den og lun den i en gryde, partér og udskær anden og server med saucen ved siden af.