OPSKRIFT: KARRYSILD

Intet påskebord uden sild og ingen påske uden farven gul. Lægger man de to ting sammen, er det helt oplagt at servere karrysild. Og nej, de komme ikke fra glas, men laves selvfølgelig fra bunden.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 2 løg
  • 2 røde æbler
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. karry
  • 200 g marinerede sild på glas
  • 250 g creme fraiche 38%
  • 3 æg
  • 1 bdt. purløg
  • rugbrød

SÅDAN GØR DU:

Skær æbler og løg i tern, men gem lidt af æblet til anretning. Sautér æblerne på en pande i smørret uden, at de tager farve. Tilsæt karry og lad det stege med et par minutter, tilsæt 3 spiseskefulde sildelage fra glasset og lad det koge ind, indtil det hele får en grødet konsistens. Hæld det så over i en skål og lade det køle af.

Når karry/æblemassen er køligere, vend den sammen med creme fraiche. Kog æggene smilende (ca. 6½ minut hvis de tilsættes når vandet koger).

Pil æggene og skær dem i kvarte. Snit purløget så fint du kan. Anret sildefileterne oven på skiver af rugbrød.Tilsæt 1-2 skefulde karrycreme og anret æg og purløg ovenpå.

Afslut med lidt af æblet skåret i tynde både.