OPSKRIFT: KARTOFFELSALAT MED RADISER, PURLØG OG RYGEOST

Siden den kolde kartoffelsalat indtog førerpositionen over den varme i 1960’erne har den været et fast element på de danske frokostborde uanset sæson og højtid. Vi kommer med vores bud, som er inspireret af den fynske sommersalat med radiser, agurk, purløg og rygeost.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 600 g små kartofler
  • 3 spsk rygeost
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1 spsk. sennep
  • 0,5 Agurk
  • 10 radiser
  • 100 g cherrytomater
  • 1 bdt. purløg
  • 1 skalotteløg

SÅDAN GØR DU:

Kog kartoflerne med skrællen på i rigeligt saltet vand og lad dem derefter køle helt af. Vend rygeosten med mayonnaise og creme fraiche og smag til med sennep.

Agurken flækkes og den saftige midte fjernes. Skær resten ud i mundrette stykker. Skær radiser og tomater i både. Snit løg og purløg fint.

Halver kartoflerne. Gem lidt radiser og purløg til anretningen, men bland ellers det hele sammen med dressingen. Tilsæt den lidt ad gangen, til konsistensen er som du gerne vil have den.

Pynt med lidt ekstra radiser og purløg.