OPSKRIFT: LAMMEKØLLE MARINERET I JACOBSEN DARK LAGER

Vi lader os inspirere af påskens mellemøstlige rødder og giver den fuld gas med varme krydderier og smag. Lammekøllen bliver marineret i Dark Lager, hvilket giver en lækker karamelliseret smag og en gylden farve til kødet.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 1 Lammekølle
  • 0,5 l Jacobsen Dark Lager
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. stærk paprika
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 15 sorte peberkorn
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. salt

SÅDAN GØR DU:

Dag 1

Læg lammekøllen i en pose og hæld øllet ved. Luk posen med lidt snor og stil den så på køl natten over. Indimellem kan du vende og dreje posen lidt, så du sikrer dig, at lammekøllen bliver marineret overalt.

Dag 2

Tag lammekøllen ud og læg på en bradepande, sæt din ovn på over- og undervarme ved 80 grader, og stil så lammekøllen ind i 12 timer. Nu har du god tid til at støde spidskommen, stærk paprika, stjerneanis, kanelstang og sorte peberkorn sammen til et fint pulver i en morter. Tilsæt så ahornsirup og salt, så du får en grødet pasta, eller ”rub”. Efter 12 timer tages lammekøllen ud og ovnen varmes op til 230 grader varmluft, imens du dækker lammekøllen over alt med ”rubben”. Sæt lammekøllen tilbage i ovnen i 10-15 minutter, indtil den har fået en fin farve.

Skær den i skiver eller server den hel ved bordet.