Mortensaften indbyder til kantonesisk and i fællesskab med venner og familie

Ved du hvad Mortensaften er? og hvad siger traditionen man skal spise og drikke sådan en aften? Under alle omstændigheder er Mortensaften en skøn tradition, der opfordrer til at samles rundt om bordet.

En salig dag i det tredje århundrede efter Kristi fødsel gemte en hellig mand ved navn Morten sig i en gåsesti et sted i Frankrig, fordi han ikke ville være bisp. Men gæssene skræppede op og afslørede hans gemmested. Derfor sætter vi her i Danmark troligt and på bordet hvert år den 11. november for at straffe en gås, som burde have knyttet næbbet for knap 2000 år siden. Giver det mening? Ikke rigtig, men ikke desto mindre er Mortens aften en sejlivet og fin tradition, som giver anledning til at samles rundt om et bord dækket med lækker mad. Det er da værd at holde fast i.

Mortensaftenmenuen ligner ofte nærmest til forveksling julemenuen med brun sovs, rødkål, brunede kartofler og stegt and. Men i virkeligheden bestemmer vi vel selv, hvilken and vi sætter på bordet for at straffe den gås – eller hvad? Vores forslag i år er at prøve kræfter med en kantonesisk and marineret i Brown Ale og ingefær, hoisin, soja og andre lækre asiatiske smage. Vi serverer anden med det traditionelle tilbehør med et kærligt twist - og en frisk kålsalat, så er alle glade. Se vores lækre opskrifter nedenfor.

Nu mangler vi kun det vigtigste: Hvad skal man drikke til sådan en and?
Intet passer så godt til såvel asiatisk mad som Mortensaftensmenuens sursøde og fede retter som en god øl med bitterhed og lidt sødme. Win-win! Sæt også et par lettere øl på bordet - det gør det samlede indtryk lidt mindre heftigt. Lyt så godt efter. Er det juleenglene, man kan høre synge på forskud?

Vi anbefaler:
Golden Naked Christmas Ale
Vinterbryg 2019 – Raw Cacao Ale
Brown Ale
Yakima IPA
Viva Classic!