OPSKRIFT: RUGBRØD MED JACOBSEN PORTER

Om det er til sildemaden, æggekagen eller kartoffelsalaten, så hører der rugbrød til. Jacobsen Porter er det magiske trick i denne nemme opskrift på et fantastisk hjemmelavet rugbrød. Det tager lidt tid, men når først du har lavet det én gang, er du forhåbentlig for altid færdig med at købe dit rugbrød.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

Grunddej

  • 350 g surdej
  • 0,5 L vand
  • 300 g rugmel
  • 150 g knækkede rugkerner
  • 1 spsk. salt

Derudover

  • 3 dl Jacobsen Porter
  • 100 g knækkede rugkerner
  • 250 g blandede frø (hør, græskar og solsikke)
  • 3 spsk. rugmel

SÅDAN GØR DU:

Opskriften giver 2 rugbrød


Dag 1

Bland alle ingredienserne til grunddejen og lad den hvile over natten.

Dag 2

Tilsæt så de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen på en røremaskine. Hæld dejen i 2 smurte forme og lad dem hæve i 2 timer. Bag ved 200 grader i 30 minutter - tag brødene ud af formen og bag i yderligere 45 minutter på en rist. Lad dem køle af på risten, inden du skærer dem i skiver og serverer.