OPSKRIFT: SOLÆG

Enhver øldrikkende sønderjyde med selvrespekt har et glas solæg stående. Denne specialitet bestående af kogte, saltede og marmorerede æg med sennep og tabasco er en toplækker appetizer på frokostbordet, hvor den sætter gang i tørst såvel som appetit.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 0,5 Rødkål
  • 1 L vand
  • 120 g salt + lidt til tilsmagning
  • 6 æg
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk Worcestershire sauce

SÅDAN GØR DU:

Dag 1
Snit rødkålen så fint du kan og læg det i en gryde, tilsæt vand og salt og lad det koge op. Sæt derefter gryden til afkøling udenfor. Når den er helt kold, sigter du rødkålen fra og gemmer lagen. Kog æggene i 20 minutter, hvorefter skallen krakeleres let, men ikke pilles af. Læg æggene i saltlagen i minimum et døgn.

Dag 2
Bland sennep med tabasco og worcestershire sauce og smag til med salt. Pil æggene og halver dem, skub æggeblommen op således, at der laves en lille fordybning. Læg en skefuld sennepsmarinade i hver fordybning og stil det færdige æg på en lille bunke flagesalt.