Tatar af okse og østers med julesalat, syltet glaskål, sennepskorn og karse - kartoffelchips.

Tatar af okse med kapers er altid godt, men her er kapers skiftet ud med østers og brugt dem som det salt, der giver tataren en ekstra dimension, sammen med de syltede glaskål og sennepskorn.

Ingredienser

Hvor mange spiser med?

0

  • 400 g. oksemørbrad
  • 4 østers
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 æggeblommer
  • 3-4 stænk tabasco
  • 20 blade hakket estragon
  • 1 skrællet glaskål
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk. sennepskorn
  • Brøndkarse/karse
  • 2 stk. julesalat
  • 2 aspargeskartofler der er skåret i tynde skiver på mandolinen og lagt i vand

Sådan gør du:

Skær oksemørbraden ud i små tern.  Åbn østersene og hæld vandet fra og hak dem og kom dem i en skål med det hakkede oksemørbrad.
Vend det rundt med olivenolie, æggeblommer, tabasco og hakket estragon. Skær glaskålen ud i bjælker af 2 mm x 3 cm og kog dem op i olivenolie og hvidvin. Stil dem derefter koldt.
Kog sennepskorn i vand ca. 5 minutter. Pluk brøndkarsen og klip karsen.
Dryp kartoffelskiverne af på et viskestykke og friter dem sprøde i olie.
Ordn julesalaten således at man har 4 ens blade pr. person