logo

Helles Bier

Krystalklar, gylden og forfriskende. Læskende sprødhed og lækker maltsmag

Helles dåse

Sydtysk pilsnertype i krystalklar gylden farve. Læskende og lækker maltsmag balanceret af frisk sprødhed. Ren duft af gylden malt.

Helles Bier er et tysk navn og betyder direkte oversat lys øl. Helles eller sommetider blot Hell, har været benyttet om de bayerske pilsnervarianter siden midten af 1880erne. Det var i denne periode at Münchens store veletablerede bryggerier for første gang brød med deres ensidige fokus på mørke lagerøl, tillokket af nye afsætningsmuligheder på det internationale ølmarked. Pilsnertyperne oplevede et boom i efterspørgslen både i Nord- og Sydamerika, men også i Storbritannien og dets kolonierne. Den første verdenskrig satte naturligvis en solid stopper for eksporten, men heldigvis havde de lokale fået smag for øltypen, så brygningen af øltypen kunne fortsætte. I dag er Helles defineret som en lys undergæret pilsnertype med en ganske maltet smagsprofil og mild humlebitterhed, hvilket adskiller den fra de tjekkiske pilsnere, der som regel har en mere markant humlebitterhed.

Smagsoplevelse

Helles Bier fremstår lysgylden og krystalklar. Klarheden giver rig lejlighed til at nyde den livlige kulsyreudvikling. Øllet toppes af en kridhvid vedholdende skumkrone med god klinge. Duften er ren og frisk med en gennemgående ukompliceret maltprofil, der giver rigtig god plads de anvendte humlesorter. Smagen er blød, rund og velbalanceret med en mild og sprød efterbitterhed.

Brygningen Helles Bier

Med Helles Bier har Jacobsen kastet sig ud i én af de sværeste discipliner i øllets verden. Den sydtyske pilsnervariant Helles er utrolig enkel i sit udtryk, er utroligt enkelt i sit udtryk, men det er netop dét, der gør den svær at brygge. selv en lille fejl kommer nemlig til udtryk i en helles. Der er nemlig ikke noget at gemme sig bag ved, hverken tunge mørke malte, larmende humleprofiler eller komplekse gæringsaromaer. Så selvom bryggerne på Jacobsen naturligvis altid efterstræber at gøre deres bedste, så har de gjort sig ekstra umage i brygningen af denne øl. På råvarer siden har de benyttet markedets måske bedste pilsner malt og derudover en smule carahell- og carapils malt.

Alle tre malte kommer fra det anerkendte bayerske malteri Weyermann i Bamberg. De tilsatte humlesorter Tettnanger, Spalter og Mittelfrüh er naturligvis også fra Bayern og er nøje udvalgt i overensstemmelse med øltypens specifikationer for mængde og tilsætningsmetode. Gæren er en klassisk enkeltstrenget undergær, der levner en tilpas restsødme uden at hæmme balancen. Efterfølgende blankfiltreres og pasteuriseres øllet for maksimal stabilitet.

OM HELLES BIER

ØLTYPE

Tysk Pilsnertype – Helles

ALKOHOL

4,8 %

MALT

Pilsnermalt, Carahell malt, Carapils malt

HUMLE

Tettnanger, Spalt Select, Hallertauer Mittelfrüh

FÅS PÅ

33 cl dåse og Fad

SMAGSOPLEVELSE

Sødme

Fyldighed

Bitterhed

Aroma

INFORMATION

Næringsinhold per 100 ml

Energi: 43 kcal / 180 KJ
Fedt: 0 g
Heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 3,8 g
Heraf sukkerarter: 0,1 g
Protein: 0,4 g
Salt: 0,02 g

Ingredienser

Vand, bygmalt og humle

Fås på

33 cl dåse og fad

Smiley-rapporter fra fødevarenstyrelsen
  • Carlsberg Supply Company Danmark A/S
  • Carlsberg Danmark A/S
  • Visitor Center (Husbryggeriet Valby)
Find os
Carlsberg Danmark A/S
J.C. Jacobsen Gade 1 1799 København V CVR: 25508386 Tlf. 33273327
Service links
  • Privatlivspolitik
  • Cookiepolitik
  • Vilkår og betingelser
  • Politik for acceptabel brug
Kontakt

I enhver velskænket Jacobsen kan du smage de allerbedste råvarer og en bryggerkunst fuld af lidenskabelig pionérånd.