Jacobsen Saaz Blonde er brygget med forbillede i de gyldne, frugtige øl, som belgierne betegner bière blonde. Vi har sat vores eget præg med tilsætning af kvan og aromahumlen Saaz.
Trods humlen er bitterheden lav, og sødmen virker derfor højere, hvilket gør øllet særdeles indbydende for både garvede ølnydere og dem som normalt ikke drikker så meget øl.
Saaz Blonde fremstår klart gyldent og udvikler et prægtigt tæt og hvidt skum. Malt- og kornaromaer ledsages af frugtige noter af fuldmodne meloner og tørrede abrikoser. Dertil følger krydrede strejf af både enebær og fyrrenåle.
Elegant sødme med en balanceret, blød efterbitterhed. Rig på frugtige og krydrede noter af melon, abrikos, kvan og fyrretræ.
Jacobsen Saaz Blonde er en fremragende øl som aperitif eller til forretten.
Jacobsen Saaz Blonde er let og mild, og derfor altid god at begynde med. Uanset om det er til forrettens fisk og skaldyr eller til kylling og krydderurter - eller til en hyggelig stund før maden.
Prøv den fx til börek med rosmarin og comté.
En god tommelfingerregel er, at lyse øltyper ofte går godt i spænd med middagsbordets fiskeretter.
Jacobsen Saaz Blonde er med sin frugtige sødme fortræffelig til laks, ligesom den matcher et varieret ostebord med for eksempel comté.
Den belgiske øltype, bière blonde, er overgæret og typisk med en frugtig sødme. Vi har givet den et skud tjekkisk humle og skabt en balanceret sødmefuld ale.
Jacobsen Saaz Blonde er brygget på pilsnermalt, lys karamelmalt, lidt brygsukker og en smule humle. Næsten som en normal pilsner. Men Saaz Blonde er naturligvis ikke en pilsner.
For det første tilsættes øllet et ekstrakt af den gamle nordiske kulturplante kvan, og for det andet gæres øllet med en belgisk overgær, der bidrager med en rig aromatisk frugtighed.
Vand, bygmalt, glukosesirup, hvedemalt, kuldioxid, humle og kvanekstrakt
Allergener: Bygmalt, hvedemalt
Energi: 60 kcal
Energi: 250 KJ
Fedt: 0 g
Heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 3,5 g
Heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0,02 g