Øl skal nydes – med ansvar

På Husbryggeriet Jacobsen ønsker vi at fremme god ølkultur. Øl er en dejlig del af dansk kultur og historie, men øl bør som alt andet alkohol altid nydes ansvarligt.

Bevar kontrollen – og undgå farlige situationer

Jo mere du drikker, jo ringere er din dømmekraft. Og jo langsommere reagerer din krop på, hvad det sker omkring dig.

 Det kan føre til farlige situationer – både for dig selv og dine omgivelser. Derfor bør du undgå at drikke eller begrænse mængden, hvis du fx ikke har spist nok, er syg, eller hvis du er i dårligt humør eller i en situation, hvor dét at drikke bare ikke føles trygt.

Hvis du ikke kan kontrollere dit drikkeri, bør du slet ikke drikke.

Fertilitet, graviditet og amning

Alkohol påvirker både mænd og kvinders evne til at få børn.

Så overvejer I en familieforøgelse, kan det være en god idé at få en snak om jeres alkoholforbrug med en sundhedsfaglig person, fx familiens læge.

Alkohol under graviditeten kan skade fostret. Der er ikke nogen fælles anerkendt grænse for alkoholforbrug under en graviditet. På Husbryggeriet Jacobsen mener vi, at det rigtige valg er helt at undgå at drikke alkohol. Ligeledes kan alkohol påvirke dit barn, når du ammer. Både hvis du er gravid, og hvis du ammer, anbefaler vi, at du taler med en sundhedsfaglig person, hvis du overhovedet har et alkoholforbrug.

Lad være med at sætte dig bag rattet når du drikker

Det eneste sikre råd er helt at undgå alkohol, når du skal køre bil, idet selv små mængder alkohol påvirker din evne til at køre bil.

Lad være med at drikke, hvis du er mindreårig

På husbryggeriet brygger vi øl til voksne mennesker. Al nydelse af alkohol hører voksenlivet til, idet alkohol kan være skadeligt for børns fysiske og mentale udvikling.

 

I Danmark gælder følgende regler for salg af alkohol:
– Du skal være fyldt 16 år for at købe alkohol under og op til 16,5%
– Du skal være fyldt 18 år for at købe stærkere alkohol, det vil sige over 16,5%

Respekter at ikke alle har lyst til at drikke

Store mængder alkohol over en kort periode, som medfører decideret fuldskab, er aldrig tilrådeligt.

Fuldskab kan have alvorlige kortvarige konsekvenser for dig selv og dem omkring dig. Det kan være sundhedsskader, ulykker, nedsat hjernefunktion, uønsket sex og endda død.