DONKER WINTER ALE

DONKER WINTER ALE

Donker Winter Ale er ikke blot en stor sanselige oplevelse. Den kan også sprede ro og varme i en kold tid, hvor vi alle kan trænge til et lys i mørket.

DONKER WINTER ALE

EN EKSPERIMENTERENDE HYLDEST TIL DEN TRADITIONELLE, BELGISKE ALE

Jacobsen Donker Winter Ale er brygget som en hyldest til de fyldigste, kraftigste, og måske også mest hemmelighedsfulde mørke belgiske kloster øl. Ofte kan disse ales være svære at identificere alene på deres navne, fordi de næsten alle forhandles under meget forskellige prædikater fx Abt, Grand cru, Quadrupel og nogle gange blot et nummer på en kapsel. Men når man skænker en af disse øl i glasset, er man ikke i tvivl. Den varmende og søde karamelliserede smag, fulgt af dybe krydrede og liflige frugtige dufte, spreder en ophøjet ro, som næsten har karakter af andagt. Ved det første sip bliver man næsten overvældet af den overvældende karakterfuldhed, der helt naturligt tvinger én til at nippe og ikke svælge. Det er alle disse træk, vi har forsøgt at få vævet ind i vores Jacobsen Donker Winter Ale, vi håber at den ikke blot vil sprede varme og glæde i en kold og mørk tid, men også give folk en ro til at nyde livet og hinandens gode selskab.

SMAGSOPLEVELSE

Jacobsens Donker Winter Ale fremstår med mørk, kastanjebrun farve med en flot cremet skumkrone. “Donker” betyder mørk på hollandsk/flamsk og refererer til øllets dybe mørke kastanjefarve. Snus ind med næsen, og du fornemmer tydelige frugtige aromaer af stenfrugt og noter af kakao og lakrids. Tag nu en tår og mærk den intense mundfylde, der langsomt flyder ud til en blød og varm drikkeoplevelse. 

DONKER WINTER ALE

BRYGNINGEN AF DONKER WINTER ALE

Jacobsen Donker Winter Ale er brygget på en ganske kompleks maltskrå, der udover en god pilsnermalt som base indeholder ikke færre end fem specialmalte. Af disse er især indholdet af Special B and Biscuit malt rodfæstet i den belgiske klosterølstradition. De tre andre malte, henholdsvis hvedemalt, aromamalt og karamelmalt er med til at sikre fylde, smag og smukt skum. Helt i tråd med belgiske brygtraditioner har vi tilsat belgisk kandis, der øger sukkerindholdet betydeligt og dermed giver gæren ekstra meget at arbejde med. Humlemængden er relativt beskeden og der bruges Perle som bitterhumle. Der tilsættes dog en smule Styrian Golding de sidste 15 minutter af kogningen, der bidrager med sarte noter af grøn te. Til selve gæringen har vi valgt en klassisk klosterølsgær, der bl.a. bidrager med noter af tørrede frugter, overmodne pærer og kryddernelliker. Vi har valgt at lægge os i den lidt lavere ende af alkoholskalaen set i forhold til typen, men vi har efterstræbt at skabe en smagsoplevelse svarende til én, der var et par procentpoint højere. Det synes vi, vi er lykkedes med.

donker

INFORMATION

ØLTYPE

Belgisk Quadruple Ale

ALKOHOL

8,9 %

MALT

Standard Ale, Wheat
Malt, Caramel, Bisquit,
Special MD

HUMLE

Perle, Styrian Golding

FÅS PÅ

75cl flaske og Fad

SMAGSOPLEVELSE

SØDME

FYLDIGHED

BITTERHED

AROMA

NÆRINGSINDHOLD PER 100 ML OG INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vand, bygmalt, kandissirup, 
hvedemalt og humle

NÆRINGSINDHOLD PER 100 ML

Energi: 340 KJ
Energi: 81 kcal 
Fedt: 0 g
Heraf mættede fedtsyrer: 0
g
Kulhydrat: 7,2 g
Heraf sukkerarter: 0.1 g
Protein: 0,8 g
Salt: 0,02 g
Alkohol: 8,9 %