
Humlen er forrest i smagsbilledet
Husbryggeriets bud på en west coast IPA med en solid ”hop forward” humleprofil, der både stimulerer næse og smagssans.
”Hop forward” betyder, at balancen mellem det søde fra malten og det bitre fra humlen er skubbet til fordel for et solidt skud humle, der både pirrer mund og næse.
Jacobsen Yakima IPA er brygget med hele fire forskellige humletyper, som giver et godt, snerpende bid af humle med en god lang efterbitterhed – samtidig med en eksotisk, frisk og let syrlig duft af tropiske frugter.
Smagsoplevelse
Smagen er frisk og fyldig, og med et godt, snerpende bid af humle med en god lang efterbitterhed.
Duften er frisk, let syrlig og eksotisk som tropiske frugter med letgenkendelige noter af søde meloner, grapefrugt og papaya på en solid bund af maltaroma.
Brygningen af Yakima IPA
Fire humletyper fra Yakima Valley på den amerikanske vestkyst – brygget på Valby Bakke. Jacobsen Yakima IPA domineres af hele fire forskellige humletyper, nemlig Citra, Mosaic, Ekuanot og Simcoe, der alle er velkendte i dalen.
Tilsammen skaber de fire humletyper den aromatiske og snerpende bitterhed - og forfriskende fylde, ej at forglemme - som kendetegner Jacobsen Yakima IPA.
Yakima Valley vest for Valby Bakke
Yakima Valley er USA’s største humledyrkningsområde og verdenskendt for sin meget aromatiske humle. Den første humle blev plantet i 1872.
Europæere bosatte sig i den smukke dal allerede i 1847 - tilfældigvis samme år som J.C. Jacobsen grundlagde Carlsberg hjemme i Danmark.
OM YAKIMA IPA
ØLTYPE
IPA - West coast
ALKOHOL
6,5 %
MALT
Pale ale malt, hvedemalt, carapils malt og münchenermalt.
HUMLE
Citra (US), Mosaic (US), Ekuanot (US) og Simcoe (US).
SMAGSOPLEVELSE
Sødme

Fyldighed

Bitterhed

Aroma

INFORMATION
Næringsindhold per 100 ml
Energi: 61 kcal
Energi: 255 KJ
Fedt: 0 g
Heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 5,4 g
Heraf sukkerarter: 0,1 g
Protein: 0,7 g
Salt: 0,02 g
Ingredienser
Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, grapefrugt og gær
Fås på
33 cl dåse og fad